Reparatie en onderhoud

 

Reparatie en onderhoud aan uw caravan of kampeerauto?

Voor reparatie en onderhoud hebben wij vakbekwaam personeel in dienst. Ze hebben tientallen jaren ervaring, waarvan 51 jaar Knaus ervaring. Daarnaast zijn wij een BOVAG-gecertificeerd bedrijf. Met recht durven wij u te garanderen dat uw caravan, kampeerauto of camper in goede handen is. Een onderhoudsbeurt kan in de meeste gevallen binnen een week gerealiseerd zijn. Mocht het door onvoorziene werkzaamheden langer duren, dan wordt u uiteraard op de hoogte gebracht.

Reparaties zijn in de regel wat langere trajecten waar vaak verzekeringsmaatschappijen bij betrokken zijn. Bos caravan begeleidt u gedurende het hele traject door contact te onderhouden met uw verzekeringsmaatschappij, een eventuele expert en uiteraard met u.

Een reparatie of onderhoudsbeurt plannen, bel 040 – 20 153 80 of mail info@boscaravan.nl

Bovag onderhoudsbeurt

We zijn een BOVAG-gecertificeerd bedrijf. De richtlijn is om minimaal eens in de twee jaar te kiezen voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. Tijdens deze beurt controleren speciaal opgeleide keurmeesters uw caravan. Ze bekijken onder andere het chassis, de opbouw, gas/elektra en vocht. In tussenliggende jaren kunt u de BOVAG Onderstelbeurt laten uitvoeren, vergelijkbaar met een ‘kleine beurt’ voor de auto.

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt gaan onze gecertificeerde keurmeesters aan de slag met meer dan zestig punten. Zodat uw caravan, camper of vouwwagen niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan de strenge BOVAG comfort- en kwaliteitseisen.

De keurmeester controleert bijvoorbeeld de remmen en smeert de oplooprem. Ook een bandencheck en vochtmeting zijn ingegrepen.

Uw gasinstallatie krijgt speciale aandacht. De gasleidingen worden afgeperst, de kachel helemaal gereinigd en de keurmeester bekijkt het ‘vlambeeld’: zit er bijvoorbeeld genoeg zuurstof in de vlam? Hierna is de veiligheid van uw fornuis en kachel weer gewaarborgd.

Om pech en ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om tijdig een onderhoudsbeurt te plannen.

Een goed onderhouden kampeermiddel is ook prettig bij eventuele verkoop. U investeert met onderhoud in waardevastheid.